INGREDIENTS:
3 cups all-purpose
flour
1 cup sugar
1 1/2 teaspoon
baking powder
1 package of
vanilla sugar / 1 teaspoon vanilla extract
3 egg yolks
200 g butter - NOT
SOFTENED
DIRECTIONS:
- Preheat oven to 320 F /
160 ' C
- Cut butter into smaller pieces
- Knead the dough until it
gets thick - the quicker you knead, the more the cookies are crispy
- Divide the dough into two
parts, put them separatly into plastic bags and then place it in the
fridge for 20 minutes
- Put the baking paper on a
tray
- After 20 minutes put out
one part and divede it again into smaller balls
- Flatten them gently on
the baking paper and make 2-3 cm gaps between them
- Bake in preheated oven until they are golden
brown
*When they are ready remember to move them from the
tray so they won't be burnt
Bon appetit :)
3 szklanki mąki
1 szklanka cukru
1,5 łyżeczki proszku do
pieczenia
1 opakowanie cukru waniliowego
3 żółtka
1 kostka masła (z lodówki)
- Masło pokroić w małe kostki.
- Ze składników zagnieść ciasto, w miarę
możliwości jak najszybciej, wtedy ciasteczka będą bardziej kruche*.
- Na blasze rozłożyć papier do pieczenia.
- Gdy masa nabierze kształtu, podzielić ciasto
na dwie części i włożyć do woreczków śniadaniowych, a następnie do lodówki
na ok. 20 minut.
- od dużego kawałka odrywać malutkie i tworzyć z
nich kuleczki, następnie delikatnie rozpłaszczając je na blasze.
- Piec w rozgrzanym piekarniku w temperaturze
160 - 170 ' C do momentu, w którym ciasteczka staną się złotobrązowe
- Po upieczeniu zdjąć ciasteczka z blachy, żeby
nie przypiekły się od spodu
Smacznego :)
No comments:
Post a Comment