11/09/2013

EASY COOKIES RECIPE





INGREDIENTS:

3 cups all-purpose flour
1 cup sugar
1 1/2 teaspoon baking powder
1 package of vanilla sugar / 1 teaspoon vanilla extract
3 egg yolks
200 g butter - NOT SOFTENED

DIRECTIONS:

  • Preheat oven to 320 F / 160 ' C
  • Cut butter into smaller pieces
  • Knead the dough until it gets thick - the quicker you knead, the more the cookies are crispy
  • Divide the dough into two parts, put them separatly into plastic bags and then place it in the fridge for 20 minutes
  • Put the baking paper on a tray
  • After 20 minutes put out one part and divede it again into smaller balls 
  • Flatten them gently on the baking paper and make 2-3 cm gaps between them
  • Bake in preheated oven until they are golden brown
*When they are ready remember to move them from the tray so they won't be burnt
Bon appetit :)




3 szklanki mąki
1 szklanka cukru
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
1 opakowanie cukru waniliowego
3 żółtka
1 kostka masła (z lodówki)


  • Masło pokroić w małe kostki. 
  • Ze składników zagnieść ciasto, w miarę możliwości jak najszybciej, wtedy ciasteczka będą bardziej kruche*. 
  • Na blasze rozłożyć papier do pieczenia.
  • Gdy masa nabierze kształtu, podzielić ciasto na dwie części i włożyć do woreczków śniadaniowych, a następnie do lodówki na ok. 20 minut. 
  • od dużego kawałka odrywać malutkie i tworzyć z nich kuleczki, następnie delikatnie rozpłaszczając je na blasze. 
  • Piec w rozgrzanym piekarniku w temperaturze 160 - 170 ' C do momentu, w którym ciasteczka staną się złotobrązowe
  • Po upieczeniu zdjąć ciasteczka z blachy, żeby nie przypiekły się od spodu 

Smacznego :)

No comments:

Post a Comment